עלות להזמנה (CPO) מתייחסת לעלויות שנגרמו במהלך רכישה, מיקום הזמנה או כאשר הפניה ניתנת במסחר אלקטרוני.
בשיווק מקוון, ה- CPO משמש לחישוב כל העלויות שנגרמו במהלך הזמנה או בעת יצירת הפניה.
אלה כוללים את כל עלויות הפרסומת, דמי המנוי ועלויות המשלוח המחייבות.
זהו אמצעי המשמש לקביעת האפקטיביות של אמצעי שיווק והוא משמש לעתים קרובות שיווק שותפים ופרסום באינטרנט. העלות להזמנה נקראת גם עלות למכירה או עלות לכל ליד.
חישוב ה- CPO
ה- CPO מחושב באופן הבא:
העלויות הכוללות של פעולה מחולקות במספר ההזמנות
CPO = cost order
בעת קביעת ההכנסה נטו, תקציב הקמפיין המקוון חשוב לשימוש בעלות להזמנה. עם זאת, ה- CPO אינו משמש לקביעת ההכנסה נטו במובן העסקי. במקום זאת, הוא משמש כדי לקבוע את האפקטיביות של קמפיינים שיווקיים ביחס לתקציב המשמש. [1] כאן, המוקד הוא במספר התגובות שנבעו מקמפיין פרסום ספציפי.
שימוש ב- CPO
CPO הוא הנפוץ ביותר בפרסומת מקוונת. אם מוצגת פרסומת טקסט או כרזה, משתמשים רבים זוכים לראות אותה, אך לא כל חשיפה מושכת קליק (CPC) או רכישה. זו הסיבה שנעשה שימוש ב- CPO ובדגמים אחרים מהשלות לכל שדה שטח. עם CPO, ניתן למדוד את ההצלחה בפועל של הפרסומת.
הערך עבור העלות להזמנה הוא יותר ממדד בשיווק שותפים. זהו מודל חיוב המרמז על קמפיין, מעקב ותשלום עמלות במודל זה. ככלל, ה-CPO קשור לתשלום המשולם על ידי המוכר של מוצר עבור הצבת פרסומות באתרי האינטרנט של השותפים והשותפים שלו. ה- CPO כרוך לעתים קרובות בסכום קבוע או באחוז מהמכירות המשולמות לשותפים.
חשיבות לשיווק מקוון
CPO היא שיטת חשבונאות המבוססת על מכירות בפועל. יש לזה יתרון משמעותי עבור מוכרי מוצרים כמו למשל חוטי מקרמה: הם מסוגלים להרחיב את אמצעי הפרסומת שלהם בצורה טובה יותר ולשלם רק עבור המכירות בפועל שבוצעו. למרות שאחוז מסוים משולם לחברות המסונפות, החברות המסונפות להן מספקות את המלאי שלהן להצגת פרסומת ללקוחות פוטנציאליים. ה- CPO מכוון גם לשוליים שהושגו: חברות שמוכרות מוצרים יקרים יכולות בדרך כלל להרשות לעצמן ערכי CPO גבוהים יותר, בעוד ששולי מכירות קטנים תואמים למדי לערכי CPO נמוכים. בעיקרון, המטרה של החברה לשמור על ערך CPO נמוך ככל האפשר.
מודל ה-CPO עדיף על מושגים אחרים, שאינם לוקחים בחשבון את הערך הממשי של החברה של אמצעי הפרסומת. הסיבה לכך היא התעבורה, חשיפות הדף ושיעורי הלחיצה אינם מושכים בהכרח מכירות, גם כאשר אלה חשובים מנקודת מבט של שיווק במנועי חיפוש. לפיכך, ה-CPO מפחית את הסיכון להוציא יותר מדי על פרסומות בשווי שירות נמוך והוא חיוני במיוחד עבור חברות קטנות ובינוניות שיש להן תקציב קטן יותר אך רוצות לפרסם ביעילות.